MISTY COVE ESTATE PINOT NOIR MARLBOROUGH, 2019
Beskrivelse
Estate Pinot Noir er lavet på druer fra Lower og Upper Wairau Valley, hvor man kan producere druer med både fylde og en ganske enestående aroma og frugtkarakter. Druerne bliver håndplukket hver parcel for sig, da de ofte opnår optimal modning på forskellige tidspunkter, og hele vinificeringen foregår ligeledes separat. Efter en afstikning og en let masning bliver druerne gæret i åbne kar med løbende omrøring. Vinen presses skånsomt og modnes i 10 måneder på træfade.
Estate Pinot Noir er meget sprød og aromatisk, med nuancer af vilde roser, krydderurter, violer, sorte kirsebær og en smule vanilje samt et strejf af træ fra fadene. Vinens umiddelbarhed, frugtrighed, bid og velour gør den allerede meget charmerende og harmonisk i sin ungdom, men den har samtidig frugt og tannin nok til en modning i 3-5 år. En meget præcis og sprød eftersmag gør den utrolig charmerende. Server den til pasta, risotto, fjerkræ, svinekød, lam og varme vegetarretter samt til grillet fisk.
-
Marlborough, hvor bl.a. Wairau Valley ligger, er i dag helt klart New Zealands mest anerkendte vindistrikt. Dalen strækker sig langs Wairau River, som forsyner vinmarkerne med rigeligt vand i et ellers ret tørt område (under 300 mm. regn i vækstsæsonen). Undergrunden består hovedsageligt af stenaflejringer efter tidligere gletsjere samt ler og sand. Den store variation af jordtyper giver store forskelle i vinene, men generelt er betingelserne perfekte til vindyrkning.
Klimaet i Marlborough region hører til i den kølige ende af skalaen. Faktisk ligger middeltemperaturen om sommeren på blot 17,7 grader, hvilket er koldere end i Champagne i Frankrig. Frost om natten kan være et overvejende problem for vinbønderne, især om foråret, når de sarte skud udvikles og om efteråret, hvor planten (og især druerne) kan blive ødelagt. Heldigvis sikrer solen høje temperaturer i dagtimerne, og denne veksling er meget gunstig for modningen af druerne. Den sikrer meget aromatiske og delikate vine.Misty Cove Wines ligger i Warau Valley i Marlborough, mere præcist i Misty Cove (også kendt som Marlborough Sounds), som er et af de mest populære naturområder i New Zealand for vandring, lystfiskeri, svømning og lystsejlads. De mange solskinstimer og de kølige aftener og nætter giver en lang og langsom modning for druerne, hvilket resulterer i aromatiske, frugtrige og delikate vine især for Sauvignon Blanc og Pinot Noir. Men også druer som Chardonnay, Pinot Gris, Riesling og Grüner Veltliner giver gode resultater på gården.
Områdets følsomme miljøbalance sætter store krav til vinproducenterne. Misty Cove Wines er med sine 165 hektarer vinmarker certificeret 100% bæredygtig. Af de 70 ha. vinmarker, som ligger på to terrasser tæt ved vingården, er den øverste terrasse med 33 ha. allerede økologisk certificeret (BioGroorganic NZ). Den nederste terrasse på 37 ha. er i overgang til økologi. Vingården har det mest moderne udstyr til produktion af kvalitetsvine, og laver vine med områdets klassiske dyder: Friskhed, typicitet og harmoni.
Bag Misty Cove Wines finder man grundlæggeren Andrew Bailey, hans familie og et stærkt team med bl.a Nicky Parish og Emmanuel "Manu" Bolliger som winemaker.