Fri fragt over x.xxx,xx kr Kundeservice Hurtig levering over alt

Niepoort Vintage 2003

Niepoort 2003 har her i 2011 udviklet sig flot, men skal dekanteres 3-5 timer i forvejen for at åbne op for smagen nu. kan gemmes i mange år endnu
Vintage 2003
skj.21211085
PRIS DKK 999,00
Fragt: DKK 69,00 - Total inkl. fragt: DKK 1.068,00
Lagerstatus: På lager
Varenr: skj.21211085

Beskrivelse

Hos Niepoort skar Dirk Niepoort igennem og insisterede på at sortere alle overmodne druer fra. Derfor fremstår denne 2003 meget balanceret og elegant.


Området og producenten:

Hos Niepoort har familien stået for driften i fem generationer. Som den seneste har Eduard Dirk Niepoort overtaget firmaet, da hans far gik på pension. Man har altid tilstræbt at to generationer har arbejdet sammen i firmaet for at bevare ånden og stilen i vinen. Dirk har været i firmaet siden 1987. Han har fra start haft sine egne visioner som blev vakt under hans studietid i bl.a. Schweiz. Dirk vil gerne beholde stilen i huset, men samtidig forbedre tingene. Familiens produktion af portvine har altid været af meget høj kvalitet, vine med stor koncentration og lang holdbarhed. Huset Niepoort har i mange år været berømt for sine klassiske Portvine af meget høj kvalitet. Den tradition kan føres tilbage til 1842, hvor det familieejede firma blev grundlagt. Kodeordet i Dirks filosofi er at vinene skal have friskhed.

Vinen:

2003 er fremstillet af Touriga Franca, Tinta Roriz, Tinto Cão, Tinta Francisca, Tinta Amarela, Sousão, samt mindre dele af andre lokale druer, inkl. Touriga Nacional, som Dirk Niepoort er mindre betaget af. Vinstokkene som Niepoort høster sine druer fra er i gennemsnit mere end 70 år gamle og er plantet i skifferholdig jordbund. Druerne håndplukkes i september og oktober og trædes, af både mænd og kvinder, med fødderne i lagares (lave granitkar). Når gæringsprocessen har opnået en del alkohol, men mosten stadig besidder store mængder naturlig sødme, tilsættes druespiritus og gæringen bringes til ophør. Dette skaber portvin med en alkohol styrke på 20 procent og en vin med høj restsukker. De enkelte elementer lagres på fad i Douro dalen frem til foråret efter høsten, her fragtes de til lagerbygningerne i Gaia, hvor den endelig blanding og lagring foretages. Aftapning sker efter 2 år på fad, uden filtrering, hvorfor der udvikles et betydeligt bundfald med alderen.

2003 har her i 2011 udviklet sig flot, men skal dekanteres 3 5 timer i forvejen for at åbne op for smagen nu. Optimalt lægges denne i kælderen og åbnes ikke før 2023 og de kommende 50 år.

I glasset:

Intens lilla/rød i glasset med krydret duft af læder og noter fra fadet. Efter tid i glasset åbnes der op for stor moden frugt med blommer, brombær og læder. Smagen er kraftfuld og meget fyldig med tætte tanniner og god sødme balance. Lang eftersmag, der vidner om en stor vin.

Serveres til bløde, gerne blåskimmeloste, kraftfulde chokoladedesserter eller en stor peberbøf.

Serveringstemperatur 1012°C.

En af de mest kompetente anmeldere af Portvin er fra USA og hedder Roy Hersh. Han har givet følgende udtalelse med på vejen:

2003 Niepoort immense and intense Niepoort once again. Clean, pure dark berry and floral aromas yield to a dark and brooding, full-bodied, round, complex and brambly huckleberry and boysenberry liquid pie. The enormous almost painfully puckering and astringent tannins show up late on the scene, to hold your mouth hostage. Indubitably, this is the most overtly tannic Port of the vintage with an insanely long finish that never quite actually does. Save this for the great grandchildren. Niepoort is at the top of their gameand for the third consecutive vintage, is right atop the mix in 2003. 97+ points.

Oprettet i NEWWWEB CMS - Brugervenligt og SEO optimeret Content Management System