Fri fragt over x.xxx,xx kr Kundeservice Hurtig levering over alt

CHATEAU DE PEZ 2020 CRU BOURGEOIS, SAINT-ESTÈPHE (150CL)

Bordeaux Grundlagt i det 15. årh. Château de Pez er sammen med Château Calon den ældste ejendom i Saint-Estèphe. Det var ejerne af Château Haut-Brion - familien Pontac, som gav Château de Pez sine vinmarker.
CHATEAU DE PEZ 2020 CRU BOURGEOIS, SAINT-ESTÈPHE (150CL)
01903112045
PRIS DKK 1.195,00
Fragt: DKK 79,00 - Total inkl. fragt: DKK 1.274,00
Lagerstatus: På lager
Varenr: 01903112045

Beskrivelse

Grundlagt i det 15. årh. Château de Pez er sammen med Château Calon den ældste ejendom i Saint-Estèphe. Det var ejerne af Château Haut-Brion - familien Pontac, som gav Château de Pez sine vinmarker. Indtil den franske revolution var den i same families hænder, men den blev ved denne lejlighed statsejendom. Senere har den tilhørt flere ejere for sidst i 1995 at blive købt af Jean-Claude Rouzaud fra Champagne Roederer. Dette sidste ejerskifte har efter sigende betydet en stor kvalitetsforbedring.

Selve ejendommen ligger vest for byen Saint-Estèphe og består i dag af 48 ha., hvoraf de 42 ha. er beplantede med 45% Cabernet Sauvignon, 44% Merlot, 8% Cabernet Franc og 3% Petit Verdot. Vinstokkene er i gennemsnittet ca. 35 år gamle og ligger på et en meter tykt "graves"- (småsten) lag, som hviler på en kalk- og lerholdig jordbund. Et sindrigt dræningssystem sikrer en god dræningsbalance på markerne, noget som i området betyder temmelig meget for kvaliteten. I den nye 2003 Cru Bourgeois klassifikation er Château de Pez kommet med blandt eliten som Cru Bourgeois Exceptionnel.

  1. Saint-Estèphe er den appellation i Médoc, der ligger nærmest Girondes udløb i Atlanterhavet, hvilket har kraftig indflydelse på klimaet. Også jordbunden bærer præg af havets nærhed, idet den er mere lerholdig end længere oppe ad floden. Her finder man nemlig mindre graves-holdige jorde (graves består mest af småsten) end sydpå, og det er tunge jorde, som dominerer i undergrunden. Disse faktorer giver Saint-Estèphe-vinene deres helt egen 'terroir' og karakter. Det forklarer vinenes mørke farve og deres strukturerede, kraftige, krydrede og mere tanninholdige karakterer.

    Vinene fra Saint-Estèphe kan godt være lidt aggressive eller bondske i deres ungdom, men tiden giver dem blødhed og finesse.
Oprettet i NEWWWEB CMS - Brugervenligt og SEO optimeret Content Management System