Fri fragt over x.xxx,xx kr Kundeservice Hurtig levering over alt

CHASSAGNE MONTRACHET 2020 BLANC DOMAINE PHILIPPE BOUZEREAU 75 cl 13,5%

Frankrig Vinen vil være en god ledsager til de bedste fiske- og skaldyrskreationer - fx med pighvar, laks eller hummer, men også til lyst kød.
CHASSAGNE MONTRACHET 2020 BLANC DOMAINE PHILIPPE BOUZEREAU 75 cl 13,5%
03830122035
PRIS DKK 599,00
Fragt: DKK 69,00 - Total inkl. fragt: DKK 668,00
Lagerstatus: På lager
Varenr: 03830122035

Beskrivelse

Chassagne-Montrachet Blanc fra Domaine Philippe Bouzereau produceres med druer fra flere parceller i kommunen, bl.a. Les Meix Goudard (Lieu Dit) og Les Pasquelles (1. Cru). Begge parceller ligger i den nordøstlige del af distriktet, hvor man finder meget stenrige og kølige jordbundsforhold. Man praktiserer pløjning mellem rækkerne og anvender ingen ukrudtsmidler. Siden 2015 har man været i overgang til økologisk dyrkning.

Mosten er gæret på egetræsfade med løbende omrøring, og vinen modnes derefter på sit lie (bundfald) i 12 måneder på fade, hvoraf de 30% er nye, og derefter 6 måneder på større ståltanke. Inden aftapning bliver vinen let klaret, men ikke filtreret for at bevare frugten og finessen.

Vinen har et flot, gyldent skær i farven. I duften finder man bid, finesse og kompleksitet med diskrete nuancer af "crème brûlée" samt eksotiske frugter. Smagen udvikler sig utroligt flot og harmonisk i glasset med en blanding af mineralitet, fedme, finesse og eksotiske nuancer. Eftersmagen er meget delikat, og vinen efterlader et indtryk af lethed og friskhed. Vinen vil være en god ledsager til de bedste fiske- og skaldyrskreationer - fx med pighvar, laks eller hummer, men også til lyst kød. Prøv den også til en god gedeost eller en af Bourgognes ostespecialiteter.

  1. Kommunen Chassagne-Montrachet ligger som umiddelbar nabo til kommunerne Saint-Aubin, Puligny-Montrachet og Meursault i Côte de Beaune i Bourgogne. Her finder man nogle af Frankrigs bedste og dyreste hvidvine Grand Cru markerne Criots-Bâtard-Montrachet samt le Montrachet og Bâtard-Montrachet, som Chassagne deler med Puligny.

    Men kører man i Chassagne-Montrachet forbi Saint-Aubin dalen, møder man pludseligt mere Pinot Noir i markerne end Chardonnay. Selvom det ofte er hvidvinene, som får mest opmærksomhed i området, beviser flere producenter klart, at man også kan lave spændende rødvine i Chassagne-Montrachet.
    Familien Bouzereau i Meursault (Côte de Beaune) har dyrket vin i området i ni generationer siden 1700-tallet. I 1995 købte Philippe Bouzereau det berømte Château de Cîteaux og samlede sine aktiviteter med vindyrkning og produktion på slottet. I 2006, efter endt vinstudie i Beaune og nogle års praktisk erfaring med vin i Beaujolais, Australien og New Zealand, overtog sønnen (som også hedder Philippe) firmaet med de dengang 16 ha. vinmarker, hovedsageligt beliggende i Meursault men også lidt i nabokommunerne.

    Da slotsbygningerne - og ikke mindst munkenes oprindelige vinkældre fra 1098 - krævede omfattende vedligeholdelsesarbejde, besluttede familien i 2010 at sælge Château de Cîteaux. Dog beholdte man de tilhørende vinmarker og fandt nye produktionslokaler. Familien har altid dyrket druerne efter principperne i Agriculture Raisonnée (integreret dyrkning), og anvender udelukkende egne kloner.

    I 2015 gik Philippe Bouzereau over til en økologisk dyrkning på de i dag 18 ha. vinmarker. Samtidig er Philippes bror, Charles Bouzereau, blevet ansat i familiefirmaet, for som Philippe siger: "Alene går man hurtigt, når man er to, når man længere!"
Oprettet i NEWWWEB CMS - Brugervenligt og SEO optimeret Content Management System