Fri fragt over x.xxx,xx kr Kundeservice Hurtig levering over alt

Stauning Rye - 70cl MALTET RYE WHISKY

Dansk / Nordisk Whisky/Rom Den flydende udgave af et friskbagt dansk rugbrød? En dansk rye whisky med en mørk og ristet duft og en lang eftersmag med strejf af moden frugt.
Stauning Rye - 70cl MALTET RYE WHISKY
sta2009-r
sta2009-r
PRIS DKK 495,00
Fragt: DKK 69,00 - Total inkl. fragt: DKK 564,00
Lagerstatus: På lager
Varenr: sta2009-r

Beskrivelse

Den flydende udgave af et friskbagt dansk rugbrød? En dansk rye whisky med en mørk og ristet duft og en lang eftersmag med strejf af moden frugt. Dette er en anderledes rye whisky. Kombinationen af gulvmaltet rug og byg og destillering på pot stills giver en smooth, frugtig og fyldig whisky.

 

  • En ægte Stauning-klassiker, den første whisky vi sendte på markedet
  • Brygget på lokal rug og byg
  • Maltet på gulvet i destilleriet
  • Dobbeltdestilleret i små pot stills opvarmet over åben ild
  • Modnet på nye amerikanske egetræsfade
  • Ufiltreret (bundfald kan forefindes)
  • 100% håndlavet på destilleriet af rene lokale råvarer

Smagsnoter
I næsen, en duft af friskbagt-bagt rugbrød. I munden, en smag af blidt, tørrede frugter og modne kirsebær, der bliver balanceret af vanilje og citrusskaller. Afslutningen har en krydret fornemmelse af peber med sødmefuld finish af eksotisk frugt.  

En fascinerende whisky, der konstant trækker dig tilbage."
- Dave Broom

At Stauning distillery on Denmark’s west coast, malting rye has been a key part of the production since its launch a decade ago. The spirit here is produced from a blend of Danish rye and barley and distilled in traditional direct-fire pot stills, which gives a rounded, almost creamy note. A 95-point score and a gold medal shows how well made this really is.
- Joel Harrison, IWSC - 95-points. 

 

Værd at vide
Flammerne fra den åbne ild, der opvarmer Staunings pot still, skaber en kompleks palette af dybe smagsnuancer som chokolade, karamel og ristede nødder. Flammerne gør det nemlig muligt at opnå ekstremt højrere temperaturer (op til 650°C). Det får de faste dele i væsken (bygskaller, sukkerforbindelser, proteiner, døde gærceller og dextriner) til at sætte sig fast på indersiden af kobberet og skabe en såkaldt Maillard-reaktion. Det er den samme reaktion, der får overfladen på en steak til at blive brun og karameliseret, når den bliver smidt på en varm grillpande. 

Oprettet i NEWWWEB CMS - Brugervenligt og SEO optimeret Content Management System