Fri fragt over x.xxx,xx kr Kundeservice Hurtig levering over alt

POIRE WILLIAM 45% EAU DE VIE, ALSACE, KUENTZ-BAS (70CL)

Cognac og lign. Eau-de-Vie'enPoire Williams (pære) er 'født' i 1950'erne og er i dag en af de mest populære frugt-brændevinsorter, både fra Frankrig og Schweiz.
POIRE WILLIAM 45% EAU DE VIE, ALSACE, KUENTZ-BAS (70CL)
08101600030
PRIS DKK 389,00
Fragt: DKK 69,00 - Total inkl. fragt: DKK 458,00
Lagerstatus: På lager
Varenr: 08101600030

Beskrivelse

Eau-de-Vie'enPoire Williams (pære) er 'født' i 1950'erne og er i dag en af de mest populære frugt-brændevinsorter, både fra Frankrig og Schweiz. Frugten bør plukkes ved fuldmodning, når den er meget saftig, og bør derfor transporteres forsigtigt, da den er meget skrøbelig. Man skal normalt bruge ca. 28 kg. frugter til en liter 100% brændevin. Det er under modningen i glasbeholder eller på tank, at Poire Williams vinder i finesse, renhed og aroma, og får sin blank farve. Denne modning kan vare en del år, afhængig af producenten, frugtens oprindelse eller årgangen. Ligesom Framboise, bør Poire Williams nydes afkølet (6-8 grader).Servering: Nogle foretrækker at servere frugt-brændevine i ballon-glas (store Cognac-glas), som er afkølede med et par isterninger, mens andre foretrækker at forvarme glasset i deres hænder. Kulden får som regel de frugtrige aromaer og de velouragtige nuancer mere frem, mens tungere og mere krydrede aromaer ofte har bedst af lidt varme.

Med mere end 200 års erfaring og 12 ha. vinmarker i et af de allerbedste dyrkningsområder i det sydlige Alsace er Kuentz- Bas en producent, der nyder høj anseelse i Alsace. Vingården ligger sydvest for Colmar, i landsbyen Husseren-les-Châteaux Alsaces højest beliggende vinproducerende landsby. Vinmarkerne ligger primært mellem Husseren-les-Châteaux og nabolandsbyen Eguisheim (bl.a. Grand Cru Eichberg og Pfersigberg), men også i Ingersheim (Grand Cru Florimont) og Ribeauvillé (Grand Cru Kirchberg og Geisberg) har Kuentz-Bas nogle af sine mest betydende vinmarker, som tilmed hører til blandt de absolut bedste i Alsace.

Siden 2004, hvor familiefirmaet Jean-Baptiste Adam fra Ammerschwihr overtog driften af Kuentz-Bas, er man på ejendommen gået over til ren biodynamisk dyrkning, og siden den officielle godkendelse i 2007 bærer alle vine fra egne marker derfor navnet Trois Châteaux (efter de tre slotsruiner på toppen af bjerget bag landsbyen) foruden det økologiske segl, Agriculture Biologique (AB) samt det biodynamiske segl Demeter. Det var den daværende kældermester, Samuel Tottoli, som med stor succes forestod overgangen til den biodynamiske dyrkning, og hvor han igennem sine 13 år hos Kuentz-Bas sikrede en fortsat stabil og høj kvalitet. Midt i 2017 gav han således ansvaret videre til sin ven Olivier Raffin, som tidligere bl.a. har været vinmager for Caves de Kientzheim. Også han brænder for den økologiske og biodynamiske tankegang.

  1. Alsace er et af de franske vinområder, som gennem mange år har været genstand for stor opmærksomhed - og absolut ikke uden grund. Området er noget af det smukkeste og mest idylliske, man kan forestille sig. Vinmarkerne ligger for foden af bjergkæden Vogeserne (Les Vosges) og danner en fin baggrund for de mange hyggelige landsbyer, som findes langs 'Route du vin' - vinvejen i Alsace.

    Vogeserne yder læ og beskyttelse til vinmarkerne, og området har således både den laveste nedbørsmængde og de fleste solskinstimer i Frankrig. I området finder man mange vinkooperativer, nogle bedre end andre, men der er ingen tvivl om, at det er de mange små familieforetagender, der er både hjertet og sjælen i Alsace. Det er blandt disse ofte små producenter, man finder perlerne.
Oprettet i NEWWWEB CMS - Brugervenligt og SEO optimeret Content Management System