Nieport LBV 2015 Magnum
Beskrivelse
INTENS, FRISK OG UDTRYKSFULD
Med en smuk rubinrød farve i glasset og en intens duft af røde bær, krydderier og mørk chokolade fremstår LBV 2015 som elegant og virkelig udtryksfuld. Smagen er frisk og velbalanceret med god struktur og fylde. Faste tanniner og en livlig syre giver en lang, fast og blød afslutning. Eftersom LBV 2015 traditionen tro ikke er filtreret, egner den sig perfekt til yderligere lagring.
LBV er perfekt til chokoladedesserter især, hvis mørk/bitter chokolade indgår i desserten. Den er også fantastisk til lagrede, kraftige oste, hvor den søde frugtsmag i portvinen er en god kontrast til det salte i osten. Men LBV og en pebersteak slår alle andre kombinationer.
Serveringstemperatur: 10-12°C
Fremstilling
Druerne til LBV 2015 håndplukkes i slutningen af august og begyndelsen af september. Vinen lagres 4-6 år på store gamle egetræsfade. Det er en tradition hos Niepoort at starte aftapning af LBV fire år efter høsten, så den friskhed og frugtrigdom, der er karakteristisk for vinen, bevares bedst muligt. 2015 var et vanskeligt år, hvor vejret slet ikke artede sig, men trods alt er resultatet en frisk LBV i den typiske Niepoortstil og med en smuk farve.
Om Producenten
Hos Niepoort har familien stået for driften i fem generationer, og idag er det Eduard Dirk Niepoort, der har overtaget roret. Man har altid tilstræbt, at to generationer arbejder sammen i firmaet for at bevare ånden og stilen i vinen. Niepoort har i mange år været berømt for deres klassiske portvine, vine af høj kvalitet med stor koncentration og lang holdbarhed. Dirk Niepoort er en meget karismatisk vinmager, der har sine egne idéer og standpunkter, og hans vigtigste filosofi er, at vine skal have friskhed for at være interessante.
Niepoort portvin produceres på druer, der kommer fra gamle vinstokke i Pinhão-dalen og Pisca-dalen. Vinstokkene som Niepoort høster fra, er mere end 70 år gamle, og er plantet i den bedste og mest skifferholdige jordbund. Druerne håndplukkes i september og oktober, og trædes af både mænd og kvinder i lagares (lave granitkar). Gæringsprocessen bringes til ophør ved tilsætning af druespiritus, mens mosten stadig besidder store mængder naturlig sødme.