Fri fragt over x.xxx,xx kr Kundeservice Hurtig levering over alt

Niepoort Junior Ruby

udsolgte piber Med kun 3 år på store egetræsfade er The Junior Ruby indbegrebet af balanceret ung portvin. Her er masser af intens mørk frugt og perfekt integrerede tanniner.
Junior Ruby
skj.2121015
PRIS DKK 169,75
Fragt: DKK 79,00 - Total inkl. fragt: DKK 248,75
Varen er ikke på lager. Kontakt os evt. for at få mere information
Lagerstatus: IKKE på lager
Varenr: skj.2121015

Beskrivelse

Området og producenten:
Hos Niepoort har familien stået for driften i fem generationer. Som den seneste overtog Eduard Dirk Niepoort i 2005 firmaet, da hans far gik på pension. For at bevare ånden og stilen i vinen har man altid tilstræbt, at to generationer arbejder sammen i firmaet. Dirk har været i firmaet siden 1987, og han har fra start haft sine egne visioner, som blev vakt under hans studietid i bl.a. Schweiz. Dirk vil gerne beholde stilen i huset og samtidig forbedre tingene. Produktionen af Niepoorts berømte klassiske portvine, som er af høj kvalitet, kan føres tilbage til 1842, hvor firmaet blev grundlagt, og det er netop de gamle traditioner Dirk gerne vil beholde samtidig med, at han ønsker at udvikle produkterne.

Niepoort får sine druer fra sine egne vingårde samt fra en række små vinbønder i Douro-dalen. Her vokser vinstokkene på terrasse-anlagte bjergsider, hvor jorden primært består af skifer, og klimaet er præget af lange varme somre, sparsomt nedbør og en kølig vind fra havet, der er med til at holde druerne kølige til op af formiddagen. Alt sammen faktorer der er med til at sikre perfekt modne druer med masser af intensitet og typicitet.

Vinen:
Druerne til The Junior Ruby høstes manuelt i slutningen af september og i starten af oktober. Ved høsten er druerne fuldmodne og af særdeles høj kvalitet. Vinstokkene, hvorfra druerne er høstet, har en gennemsnitsalder på 30 år. Vinificationen er traditionel. Hovedparten af druerne trædes, af både mænd og kvinder, med fødderne i ”lagares” (lave granitkar) for at sætte gang i gæringen. Når mosten i gæringsprocessen har opnået en del alkohol (ca. 4%) men stadig besidder store mængder naturlig sødme, tilsættes druespiritus, og gæringen bringes til ophør. Dette skaber en portvin med en alkoholstyrke på ca. 20% og en vin med et relativt højt indhold af restsukker. Herefter bringes vinen til Niepoorts lagerhuse i Vila Nova de Gaia ved Douro floden, hvor vinen lagres i 3 år på store egetræsfade for at bevare så meget ung frugt og friskhed i vinen som muligt.

I glasset:
Niepoort The Junior Ruby er intens mørkerød i glasset med næsten lilla toner. I duften mødes man af noter af frisk ung frugt og masser af intensitet. I munden opleves vinen fyldig og flot afrundet med noter af mørke blommer, brombær og hints af mørk chokolade. The Junior Ruby er en frisk portvin med en elegant balance mellem flot integrerede tanniner og mørk moden frugt.

Niepoort The Junior Ruby er en oplagt ledsager til oste og chokoladedesserter eller det frække valg til en pebersteak.

Serveringstemperatur 12-14°C.

Pressen:
VinAvisen - 5 stjerner - "Fortræffelig portvin med dejlig frugt, noter af figner og tørrede, karameliserede frugter, god sødme, men også tilpas syre." (Uge 51 / 2014)

Den Korte Avis - 6 stjerner - "Niepoort har en historie, der går tilbage til 1842, altså længe før borgerskabet i København som det første i verden begyndte at koge ris med hakkede mandler til jul. Denne Junior er en ung 3 år gammel dybrød portvin, som får topkarakter til ris à la mandes." (10-12-2014)

FINANSBUREAUET - 5 stjerner - "Tæt og næsten cremet Ruby med flot balance og delikate noter af solbær, mørk chokolade og ristede nødder..." (17-11-2014)

Oprettet i NEWWWEB CMS - Brugervenligt og SEO optimeret Content Management System