Fri fragt over x.xxx,xx kr Kundeservice Hurtig levering over alt

LE CROSARE VALPOLICELLA CLAS.RIPASSO SUP., CANTINE LENOTTI

Italien Ripasso-teknikken sammensætter karakterer, som både låner eksotiske nuancer fra Amarone-druer, der er angrebet af den ædle råddenskab, og samtidig styrke og ungdom fra Valpolicella-druer, som er vinificeret normalt.
LE CROSARE VALPOLICELLA CLAS.RIPASSO SUP., CANTINE LENOTTI
06012512135
PRIS DKK 169,00
Fragt: DKK 69,00 - Total inkl. fragt: DKK 238,00
Lagerstatus: På lager
Varenr: 06012512135

Beskrivelse

Mens Amarone og Recioto laves på druer, som har gennemgået en tørring i løbet af vinteren efter høsten, er en almindelig Valpolicella lavet klassisk som de fleste rødvine med en masning af druerne umiddelbart efter høsten samt en gæring sammen med skindet m.m. Presning foregår først efter endt gæring. Men for Ripasso-vine (eller ripassato som de også bliver kaldt), benytter man nærmest begge teknikker. Hos Lenotti laves Ripasso ved, at man ved slutningen af gæringen af tørrede druer til Amarone eller Recioto i januar/februar, og når presningen er overstået, hælder noget af det bedste Valpolicella Classico på den pressede mask og sætter en ny gæring i gang. De anvendte druer fra den første gæring er Corvina (70%), Rondinella (25%) og Molinara. Efter endt gæring bliver vinen modnet et år på store fade.

Ripasso-teknikken sammensætter karakterer, som både låner eksotiske nuancer fra Amarone-druer, der er angrebet af den ædle råddenskab, og samtidig styrke og ungdom fra Valpolicella-druer, som er vinificeret normalt. Derfor er Le Crosare en meget sammensat vin, hvor man bliver ved med at opdage nye nuancer. Her finder man både toner af kirsebær, brombær, kaffe, chokolade, hasselnød, pomerans og syltede frugter, men også meget delikate og friske toner, som mere går mod det grønne.

Prøv den til okse-, lamme- eller kalvesteg, til vildt - især serveret med tyttebær eller ribs eller til modne oste. Server den ved ca. 18-19 grader og husk at åbne flasken ca. 1 time før serveringen.

Cantine Lenotti er synonymt med familien Lenotti og består i frontlinjen af Claudio Lenotti, som er firmaets chef og salgsansvarlige. Faderen, Giancarlo, er (stadig) firmaets ønolog og kældermester og moderen, Marina, tager sig af salget i Italien. Familien har i den grad forstået at forene områdets mest stolte traditioner med moderne tankegang i såvel produktion som marketing, og er således et af de bedste eksempler på, hvorfor vinene fra Veneto er blevet så populære mange steder i verden og ikke mindst i Danmark.

Hos Cantine Lenotti råder man over de mest moderne tekniske faciliteter, hvorpå man producerer stort set alle de kendte vine fra området. Porteføljen af vine rummer samtidig lidt for enhver pengepung fra dagligdags-prisniveauet og op til prestige-amaronen, Di Carlo (opkaldt efter faderen selv), Det er dog vine, der stadig i dag primært henvender sig til den såkaldte almindelige vinforbruger, som værdsætter et rigtigt godt forhold mellem pris og kvalitet og samtidig sætter stor pris på vine, der er relativt ukomplicerede, men som med deres charme og brede tilgang til gastronomien udgør et fint match hertil.

Oprettet i NEWWWEB CMS - Brugervenligt og SEO optimeret Content Management System