Fri fragt over x.xxx,xx kr Kundeservice Hurtig levering over alt

GEVREY CHAMBERTIN 2015 LUPE-CHOLET

Bourgogne Gevrey-Chambertin fra Lupé-Cholet er en meget typisk vin for appellationen, med en udpræget aroma af optimalt modne druer og klassiske nuancer af kirsebær og hindbær
GEVREY CHAMBERTIN 2015 LUPE-CHOLET
03401111535
PRIS DKK 499,00
Fragt: DKK 69,00 - Total inkl. fragt: DKK 568,00
Lagerstatus: På lager
Varenr: 03401111535

Beskrivelse

Druerne til denne vin kommer fra flere parceller i såkaldte "climats" (navngivne vinmarker) i Gevrey-Chambertin, som Lupé-Cholet råder over: La Burie, Croix des Champs, Creux Brouillard, La Justice og Envosne. Diversiteten af jordbunden med hovedsageligt ler, kalk og småsten samt forskel i beliggenhed giver forskellige vinstilarter, hvilket giver perfekte muligheder for at danne den rette harmoni i vinen.

Som altid hos Lupé-Cholet er vinificeringen ret klassisk efter Bourgognes skikke, nemlig med en håndplukning i små kasser, en yderligere sortering af klaserne ved ankomsten til kælderen, og en 85-100% afstilkning. Den lange gæring foregår separat efter parcel, i klassiske, burgundiske, åbne gæringskar af træ, med temperaturregulering og daglige omrøringer. Man foretager derefter en let presning i luftpresse for at fremme en delikat og frugtrig stil. Efter sammenstikningen af vinene fra de forskellige parceller, bliver Gevrey-Chambertin overført til træfade af 228 l. (Allier, Nevers og Vosges, 20-40% nye), hvor den gennemgår en malolaktisk gæring. Herefter modnes vinen i 15-20 måneder, alt efter årgang. Alt dette giver god kompleksitet og harmoni.

Gevrey-Chambertin fra Lupé-Cholet er en meget typisk vin for appellationen, med en udpræget aroma af optimalt modne druer og klassiske nuancer af kirsebær og hindbær. Smagen er meget fyldig og koncentreret og har samtidig stor elegance, med en meget diskret nuance af træ (vanilje). Den har tannin nok til endnu flere års udvikling, men dens frugtkoncentration og charme gør den allerede meget behagelig at drikke nu. Vinen kan drikkes til nærmest alle kødretter, vildt eller ost. Prøv den for eksempel til lam.

Firmaet Lupé-Cholet blev grundlagt i 1903 i hjertet af Bourgogne. Mødet mellem vinmanden greve de Mayol de Lupé og landmanden greve de Cholet blev starten til et godt makkerpar, og deres passion for gode vine har præget firmaet siden.

Da de sidste efterkommere i Lupé-Cholet gik bort uden arvinger i 1990erne, var det naturligt for det berømte vinhus, Albert Bichot i Beaune, at overtage firmaet og dets besiddelser, da der eksisterede et stort venskab mellem familierne i de to firmaer. Bichot tilførte efterfølgende de nødvendige ressourcer til en restaurering af de forskellige ejendomme i Nuits-St.-Georges og Chablis samt til en gennemgribende pleje og delvis genplantning af vinmarkerne. Bichots meget anerkendte team af dygtige fagfolk har helt klart været med til at sikre et stabilt højt kvalitetsniveau i vinene fra Lupé-Cholet.

Ud over vine fra egne besiddelser i Chablis, Vosne-Romanée, Nuits-St.-Georges, Aloxe-Corton, Savigny-les-Beaune, Beaune og Pommard, tilbyder Lupé-Cholet også såkaldte Négoce-vine fra et stort udvalg af appellationerne i Bourgogne.

Oprettet i NEWWWEB CMS - Brugervenligt og SEO optimeret Content Management System