Fri fragt over x.xxx,xx kr Kundeservice Hurtig levering over alt

CHIANTI BISKERO ØKO DOCG, SALCHETO 2023 75 cl 13%

Italien Vinen har en flot rød, brillant farve. I duften er vinen umiddelbar og frugtrig med toner af hindbær og kirsebær. I smagen kommer friskheden og sprødheden meget frem
-37%
CHIANTI BISKERO ØKO DOCG, SALCHETO 2023 75 cl 13%
06022512335
06022512335
Spar: DKK 59,00 Vejl. DKK 159,00
PRIS DKK 100,00
Fragt: DKK 69,00 - Total inkl. fragt: DKK 169,00
Varen er ikke på lager. Kontakt os evt. for at få mere information
Lagerstatus: IKKE på lager
Varenr: 06022512335

Beskrivelse

Chianti ”Biskero” er sammensat af områdets tre klassiske druer Sangiovese (85%), og lige dele af Canaiolo Nero, Mammolo og Merlot, dyrket efter økologiske og biodynamiske principper i vinmarkerne ”Poggio Piglia” (9 ha.) nær Chiusi, ”Abbadia” (8 ha.) i Torrita di Siena og “Greppo” (8 ha.) i Abbadia di Montepulciano. Mens gæringen foregår på ståltanke, foregår modningen (4 mdr.) for 70% af vinen i ståltanke og resten på amerikanske fade af 300 l. Efter aftapningen modnes vinen yderligere 3 måneder i kælderen inden de frigives.

Vinen har en flot rød, brillant farve. I duften er vinen umiddelbar og frugtrig med toner af hindbær og kirsebær. I smagen kommer friskheden og sprødheden meget frem – igen med flotte rødlige toner – og vinen byder samtidig på en god struktur og kødfuldhed. I eftersmagen har vinen en let krydret smag, som er klassisk for Chianti. En flot og harmonisk vin!

Det er en vin, som er bedst i sin ungdom, og selvom den sagtens vil kunne serveres til lidt kraftige retter som lam, oksekød osv., vil den egne sig bedst til stegt fjerkræ, kalvekød, pastaretter eller simpelthen for sig selv. Dens frugt og finesse tillader det. Serveringstemperatur: 18-20°C.

  1. Vinen er ikke et moderne påfund i Toscana. Selvom Romerne foretrak italienske vine sydfra, havde Etruskerne (700 f.kr - 450 f.kr.) en livlig vinproduktion og vinhandel i området. Det var imidlertid klostrene, som i middelalderen genindførte vindyrkning i de skovbeplantede bakker i Toscana. Vin var en del af det daglige liv i Firenze, Siena, Pisa, Lucca og Arezzo. Med Renæssancens udbredelse - med Firenze som centrum - fik vine fra området en hurtig anerkendelse. Rødvine, men også søde Vin Santo var kendte overalt. Digteren Fulvio Testi skrev i 16-hundredetallet: 'Chianti fra Etrusken kysser dig, bider dig og får dig til at græde søde tårer'.

    Chianti-distriktet oplevede en tiltrængt opstramning i lovgivningen, da det i 1984 opnåede Italiens højeste klassificering DOCG. Det har helt klart været med til at give området et kvalitetsløft og en fortjent renæssance. Samtidig har man åbnet for en begrænset brug af andre druesorter i vinene. Chianti-vine har aldrig været bedre end i dag!
Oprettet i NEWWWEB CMS - Brugervenligt og SEO optimeret Content Management System