Fri fragt over x.xxx,xx kr Kundeservice Hurtig levering over alt

CHARDONNAY CARPE DIEM California 75 cl 13%

USA Vinen har en flot, blank, lysgylden farve. Duften åbner med en smule eksotiske toner af lindeblomst, honningmelon papaya, og ferskner,
CHARDONNAY CARPE DIEM California 75 cl 13%
05507021935
PRIS DKK 299,00
Fragt: DKK 69,00 - Total inkl. fragt: DKK 368,00
Lagerstatus: På lager
Varenr: 05507021935

Beskrivelse

Chardonnay Carpe Diem er lavet på druer høstet på udvalgte parceller på Roederers ejendomme i Anderson Valley. Høsten foregår om natten, når druerne er kølige, og presningen af de hele klaser foregår straks efter ankomsten til kælderen. Mosten overføres til en kombination af ståltanke (24%) og små franske træfade (76%), hvorefter en spontan gæring starter på druernes egne vilde gærtyper. I løbet af vinteren og første del af foråret foretages en langsom malolaktisk gæring, som er med til at bevare friskheden og energien i vinen. Efter sammenstikningen af vinene fra de forskellige parceller, bliver vinen modnet i 10 mdr. på egefade (20% nye) fra udvalgte bødkere i Bourgogne (bl.a. François Frères, Sirugue og Seguin Moreau). Vinen bliver kun ganske let filtreret inden aftapningen.

Vinen har en flot, blank, lysgylden farve. Duften åbner med en smule eksotiske toner af lindeblomst, honningmelon papaya, og ferskner, men ret hurtigt udvikler vinen mere sprødhed, friskhed og lækre toner af citrusfrugter og græs. Smagen er fed, tør og struktureret, med en flot harmoni mellem frugtsødme, eksotiske toner og bid.

Serveres til fx skaldyr, fisk og kylling, men også pasta- og risottoretter. Prøv den også til en blåskimmelost eller en gedeost.

Anderson Valley

Anderson Valley ligger i Mendicino County ca. 200 km. nord for San Francisco og nyder godt af de kølige vinde fra Stillehavet, som gør det til det køligste område i Californien. Det betyder bl.a. store temperaturforskelle mellem dag og nat og derved en lang modningsproces, som giver perfekte druer til f.eks. mousserende vine, hvor aroma og friskhed er afgørende. Desuden sikrer en god dræning i den småstensholdige undergrund, at der etableres vandreserver i dybden, som man kan udnytte i tørkeperioder. Anderson Valley er i dag et af de vigtigste områder i Nordamerika for Pinot Noir, men også druer som Chardonnay, Sauvignon Blanc, Riesling og Gewurztraminer giver gode resultater.

Selv om Anderson Valleys vinhistorie kan føres tilbage til slutningen af 1800-tallet, hvor italienske tilflyttere introducerede Zinfandel, var det først, da en håndfuld vinproducenter (fx Husch, Edmeades og Navarro) så områdets potentiale i 1970’erne og beplantede nye vinmarker, at man oplevede en opblomstring. I 1980’erne fulgte flere sparkling-producenter trop (bl.a. Champagnehuset Louis Roederer). Distriktet byder i dag på masser af spændende stille- og sparkling-vine, som i området kan nydes i en af de mange smagekældre eller på de lokale, hyggelige restauranter.

Oprettet i NEWWWEB CMS - Brugervenligt og SEO optimeret Content Management System