Fri fragt over x.xxx,xx kr Kundeservice Hurtig levering over alt

CAVA BRUT ØKO VEGA MEDIEN, UVESTE, VALENCIA

Champagne/Mousserende
Billede er på vej
PRIS DKK 99,75
Fragt: DKK 69,00 - Total inkl. fragt: DKK 168,75
Lagerstatus: På lager
Varenr: 06337020035

Beskrivelse

Vega Medien Brut Organic laves på lige del Chardonnay og Macabeo, som hentes på udvalgte parceller på økologiskdyrkede vinmarker i Requena. Druerne er håndplukket i små kasser for at undgå masning og oxydering under transporten til kælderen. Efter en skånsom presning, hvor man selekterer den bedste del af mosten, foregår gæringen på ståltanke. Basisvinen bliver derefter modnet i nogle måneder på sit lie (bundfald) i ståltanke og gærer derefter i 18 måneder på flaske efter Méthode Traditionelle teknikken.

Cavaen har en lysgylden farve med grønt skær. Boblerne er små, livlige og vedvarende. Duften er umiddelbar og frugtrig med nuancer af hvide blomster, citrusfrugter og grape samt en smule ferskner. Smagen er frisk og elegant med en god frugtsødme, som bliver løftet flot af en god syre. Eftersmagen er ret lang og elegant. En mousserende som er lige til at nyde. Serveres som aperitif, men også til retter med skaldyr eller fisk og til sushi.

  1. Spanien har i de sidste år markeret sig som storproducent af "cava" vine mousserende vine, som bliver modnet i "cava" det spanske ord for kælder. Det er især Penedès området, som er kendt for dette. Kvaliteten af de mange spanske "cava" mærker, der findes på markedet i Europa, i øvrigt i konkurrence med de italienske, franske og tyske mousserende, varierer meget. Få meget store producenter dominerer markedet med vine, som teknisk set er vellavede, men som ofte mangler karakter og fylde. Derfor bør man interessere sig for nogle af de mindre producenter, som prioriterer kvaliteten.

    Hemmeligheden bag en god cava er dels kvaliteten af druerne, dels renhed under hele produktionen samt tid. En god cava, crémant eller champagne kræver nemlig, at naturen får lov til at arbejde langsomt. En hurtig gæring vil nok betyde færre omkostninger, men samtidig en vin med "grove" bobler og uden finesse.
    Spanien har i de sidste år markeret sig som storproducent af "cava" vine mousserende vine, som bliver modnet i "cava" det spanske ord for kælder. Det er især Penedès området, som er kendt for dette. Kvaliteten af de mange spanske "cava" mærker, der findes på markedet i Europa, i øvrigt i konkurrence med de italienske, franske og tyske mousserende, varierer meget. Få meget store producenter dominerer markedet med vine, som teknisk set er vellavede, men som ofte mangler karakter og fylde. Derfor bør man interessere sig for nogle af de mindre producenter, som prioriterer kvaliteten.

    Hemmeligheden bag en god cava er dels kvaliteten af druerne, dels renhed under hele produktionen samt tid. En god cava, crémant eller champagne kræver nemlig, at naturen får lov til at arbejde langsomt. En hurtig gæring vil nok betyde færre omkostninger, men samtidig en vin med "grove" bobler og uden finesse.

Oprettet i NEWWWEB CMS - Brugervenligt og SEO optimeret Content Management System