Fri fragt over x.xxx,xx kr Kundeservice Hurtig levering over alt

2021 HAUTES COTES DE BEAUNE ROUGE LE MONT BATTOIS 75 cl 13%

Bourgogne Hautes-Côtes de Beaune Rouge fra Domaine Camp-Atthalin er lavet på Pinot Noir fra vinmarken Le Mont Battois, på en blød skråning (3-5% hældning), umiddelbart bag landsbyen Savigny.
2021 HAUTES COTES DE BEAUNE ROUGE LE MONT BATTOIS 75 cl 13%
03844112135
PRIS DKK 339,00
Fragt: DKK 69,00 - Total inkl. fragt: DKK 408,00
Lagerstatus: På lager
Varenr: 03844112135

Beskrivelse

Hautes-Côtes de Beaune Rouge fra Domaine Camp-Atthalin er lavet på Pinot Noir fra vinmarken Le Mont Battois, på en blød skråning (3-5% hældning), umiddelbart bag landsbyen Savigny. Vinhuset ejer en parcel på 1,7 ha. som ligger øverst på skråningen (350 m.o.h.), og som vender mod øst og sydøst. Højden, en perfekt eksponering mod solen og den tynde overflade af stenrig jord med ler og kalk, på en kalkholdig klippe i dybden, gør, at druerne her ofte er dem, man høster tidligst på ejendommen. De giver meget komplekse og koncentrerede vine, i en kvalitet som er sjælden for denne appellation. Parcellen er nyindkøbt (2020) og er derfor stadig i overgang til økologisk og biodynamisk dyrkning.

Efter en klassisk afstilkning gennemgår druerne en kølig maceration i ca 5 dage. Herefter gæres druerne i ståltanke med deres egne gærceller og uden omrøringer, bortset fra nogle få sænkninger af bærmen (hatten), som dannes ved overfladen. Man tilsætter kun et max. på 2 g. svovl/ hl. i de årgange, hvor det er nødvendigt. Efter endt gæring og presning flyttes vinen til træfade à 228 l. (20% nye), hvor den gennemgår en malolaktisk gæring, og modnes i 12 måneder. Vinen aftappes efter en let filtrering på filter af hvidt jord.

Vinen er nærmest en eksplosion af frugtnuancer. I den meget umiddelbare duft finder man toner af friskplukkede druer, vilde kirsebær, violer, krydderurter og en smule engelsk lakrids. Smagen er ligeledes meget charmerende og indbydende, med masser af saftige frugtnuancer, som samtidig virker en smule vilde først i munden, med toner af rabarber og stilk. Den unge vin får dog hurtigt mere kødfuldhed med iltningen og udvikler en rigtig god balance mellem frugt, velour og tannin. Stadig en vildbasse, men utrolig charmerende i både duft og smag!

Serveres til varme grønsagsretter, fjerkræ, svinekød og kalv.Bag Domaine CAMP-ATTHALIN i Savigny-les-Beaune finder man brødrene Jean-Philippe og Jean-Edouard Camp. De blev født i Bourgogne men voksede op i Bordeaux, hvor deres far administrerede forskellige vinslotte. Efterfølgende blev de begge uddannet indenfor vin/ønologi og handel i Dijon og Beaune.

Jean-Philippe varetog herefter flere ansvarsfulde jobs i vinbranchen i Bordeaux, Bourgogne og Sonoma Valley og Jean-Edouard gjorde tilsvarende i Bourgogne. I 2017 besluttede de sig imidlertid for at forene deres kræfter og sammen genskabe det domaine i Savigny-les-Beaune, som familien Camp siden begyndelsen af 1700-tallet havde drevet i 13 generationer. De overtog derfor familiens ca. 5 ha. som siden 1962 havde været lejet ud til forskellige vindyrkere i området. Navnet CAMP-ATTHALIN blev valgt til ære for deres forældre: Jean Louis Camp og Isabelle Laurent-Atthalin.

Parcellerne hvorpå druerne dyrkes er fordelt på ikke færre end 11 forskellige vinmarker (2 til hvidvinene med 50% Pinot Blanc og 50% Chardonnay - 9 til rødvinene med 100% Pinot Noir), som alle dyrkes biodynamisk og som opnåede demeter-certificeringen (og Ecocert) fra og med årgang 2020. På alle parceller værnes om jordbundens naturlige plante- og dyreliv, og man anvender derfor eksempelvis ikke tungt teknisk materiel men river kun jorden overfladisk.

Oprettet i NEWWWEB CMS - Brugervenligt og SEO optimeret Content Management System