Fri fragt over x.xxx,xx kr Kundeservice Hurtig levering over alt

PINOTAGE SIMONSIG, STELLENBOSCH 2018

Sydafrika Ca. 45 km. nordøst for Cape Town finder man området Stellenbosch, der af mange betragtes som det bedste vindistrikt i Sydafrika. I Stellenbosch finder man en sjælden harmoni mellem områdets jordbundsforhold og den klimatiske påvirkning fra Atlanterhavet,
PINOTAGE SIMONSIG, STELLENBOSCH 2018
06500611835
PRIS DKK 129,00
Fragt: DKK 69,00 - Total inkl. fragt: DKK 198,00
Lagerstatus: På lager
Varenr: 06500611835

Beskrivelse

Druen Pinotage er resultatet af en krydsning mellem Pinot Noir og Cinsault (ofte kaldt Hermitage i Sydafrika), som prof. A. I. Perold foretog i 1924-25 i Stellenbosch, og som siden er blevet en af Sydafrikas mest berømte druer. Det var i øvrigt den første rødvin, som Simonsig producerede i 1970, og det er i dag den mest plantede drue på ejendommen.

Hos Simonsig mener man, at de fine nuancer af hindbær, som er typisk for druen, ikke bør forstyrres af for meget trækarakter, hvorfor kun 9% af vinen bliver modnet på 2 og 3 år gamle, franske træfade i 12 mdr., og resten på ståltanke. På vinmarkerne kan man høste meget modne og sukkerrige druer, noget som giver firmaets Pinotage en usædvanlig farve, fylde og struktur. Vinen er både fyldig og charmerende med nuancer af hindbær men også mørkere karakterer af blommer, brombær og lakrids i duften og en meget flot frugtkoncentration i smagen. I eftersmagen finder man nuancer af skovbund og syltede frugter.

Pinotage passer fint til fjerkræ, kalv, grønsagsretter, gratinerede retter, pasta og kan med fordel serveres en smule køligere end normalt for en rødvin. Dens delikate frugtnuancer vil således komme mere frem.

  1. Ca. 45 km. nordøst for Cape Town finder man området Stellenbosch, der af mange betragtes som det bedste vindistrikt i Sydafrika. I Stellenbosch finder man en sjælden harmoni mellem områdets jordbundsforhold og den klimatiske påvirkning fra Atlanterhavet, hvor kølige vinde sikrer en lang modning af druerne, som på denne måde får mere aroma og sprødhed.
    Selvom den første Malan allerede i 1688 ankom fra Frankrig til Sydafrika for at dyrke vin, var det først i 1953, at en af hans efterkommere, Frans Malan, grundlagde den aktuelle Simonsig Estate i det nordvestlige Stellenbosch. Det er her, på nogle af områdets bløde skråninger, at Frans Malan i 1970-erne producerede Sydafrikas første Rhine Riesling, Chardonnay og Méthode Champenoise vine (den sidste døbte han 'Kaapse Vonkel'.) Han lod flere andre druesorter plante på sine marker og var kendt for sin søgen efter perfekte drueblandinger, foruden ved at han søgte efter de optimale kombinationer af jordbund og druesorter - alt sammen i forsøget på at opnå den højeste kvalitet.

    I Stellenbosch finder man en sjælden harmoni mellem områdets jordbundsforhold og den klimatiske påvirkning fra Atlan- terhavet, hvor kølige vinde sikrer en lang modning af druerne, som på denne måde sikrer måde mere aroma og sprødhed i vinene. Med druer som Chenin Blanc, Sauvignon Blanc og Chardonnay for de hvide samt Pinotage, Shiraz, Cabernet Sauvignon og Merlot for de røde producerer Simonsig såvel 'singlevariety'-vine som topvinene 'Tiara' og 'Frans Malan Reserve', der er frembragt på en nøje afstemt sammensætning af forskellige druer.
Oprettet i NEWWWEB CMS - Brugervenligt og SEO optimeret Content Management System