Milianti Aglianico, Beneventano IGT

Milianti Aglianico, Beneventano IGT
Milianti smager som Amarone, og er fremstillet i det sydlige Italien, hvor klimaet giver top modne druer!
SPAR: DKK 60,00
DKK 59,75
Kontakt os evt. for at få mere information om denne vare.
Lagerstatus: På lager
Varenr: skj522027
Beskrivelse

Aglianico-druen har kompleksitet som Nebbiolo, og er her lavet i en meget saftig og fyldig udgave.

Området:
Milianti fremstilles ud fra de kvaliteter forbrugerne efterspørger, og byder derfor på mange af de samme elementer, som man møder i Amarone.

Aglianico er en drue, som trives godt i det varme klima i det sydlige Italien. Druen stammer oprindeligt fra Grækenland, hvor den stadig findes. I Syditalien findes Aglianico-druen i flere forskellige områder, og skaber vine med stor variation. Beneventano er områdets navn, et underområde i Campanien i det sydlige Italien, hvor der arbejdes intenst med Aglianico-druen.

Vinen:
Denne kraftfulde rødvin fremstilles på druer, der er høstet optimalt modne. Efter en lang udblødning af mosten, for at øge farve og smagskompleksitet, gæres vinen. Gæringen foregår ved kontrolleret temperatur, for at bevare frugt og druetypicitet i den endelige vin. Vinen lagres traditionelt i store træfade, for at samle sig og få øget tætheden i smagen.

I glasset:
Milianti fremstår flot rød i glasset med en levende intens duft af roser, røde kirsebær, blommer og mørk chokolade. Smagen er fyldig med en anelse sødme, der er med til at give vinen en god fylde. Smagen byder på noter af chokolade, solbær og tobak.

En kraftfuld balanceret rødvin der vil passe godt til italienske retter med intens smag.

Serveres ved 16-18°C.

Pressen:
Årgang 2013
AOV.dk - "UGENS VINDER" - "Druen Aglianico dyrkes i det sydlige Italien, og giver kraftfulde vine med finesse. Nogle kalder populært Aglianico for sydens Nebbiolo. Denne vin har været blandt ugens vindere i tidligere årgange." (14-04-2016)

FINANSBUREAUET - 6 stjerner - "Blød og sødmefuld italiensk pleaser med solbær og ribs i næsen og cremet mund med snert af solbærrom iblandet lidt hvid peber, kardemomme og skovsvampe..." (11-04-2016)

VinAvisen - 5 stjerner - "En lækker og meget drikkevenlig rødvin, der hænger godt sammen. Bred og moden frugt, bløde tanniner, noter af kirsebær og blommer samt en lang eftersmag." (Uge 14 / 2016)

Ekstra Bladet - 5 stjerner / "BEDSTE KØB" - "... Kirsebær, lakrids, violer i smagen. Fyldig og alligevel kølig i udtrykket med en flot balance og med et pænt syrebid i afslutningen..." (18-03-2016)

Årgang 2012
Ekstra Bladet - 5 stjerner / "BEDSTE KØB" - "Vin på den spændende Aglianico-drue dyrket i bakkerne i det sydlige Italien. Kirsebær, lakrids og violer i smagen. En flot balance med et pænt syrebid i afslutningen..." (29-03-2014) / På Ekstra Bladets liste over de 10 bedste syditalienske vinkøb.

FINANSBUREAUET - 5 stjerner - "Delikat syditaliener med toner af cedertræ i næsen og kraftig sødmefuld og frugtintensiv mund med toner af peber og oregano..." (14-10-2013)

VinAvisen - 5 stjerner - "Meget flot rødvin med liflig duft og en bred smag, god frugt, bløde tanniner og en lang eftersmag. En vin fuld af sol." (Uge 37 / 2013)

AOV.dk - 6 stjerner - "Oser af dyb mørk og klar frugt. Ristet kaffe. I smagen går den tindrende klare frugt igen, en dejlig rund og fuldkommen vin." (04-07-2013)

Den Korte Avis - 5 stjerner - "Det er en kraftig syditaliensk vin med en sødme og rundhed Druen bag hedder Aglianico og kaldes ofte Sydens Nebbiolo. Drik den sammen med en pastaret." (24-04-2013)

Spis Bedre - ANBEFALET (April nr. 2014)

Årgang 2011
Ekstra Bladet - 5 stjerner / UGENS BEDSTE KØB - "Vin fra det sydlige Italien på den lokale Aglianico drue som ofte sammenlignes med Nebbiolo fra det nord Italien. Denne er dog noget mere frugtig med afrundede tanniner og en flot koncentreret vin med blommer, kaffe og chokolade i smagen. Til prisen et fund og fem store stjerner." (24-01-2013)

VinAvisen - 5 stjerner - "En flot og højoktan rødvin, der med sin intense frugt og mange procenter kræver en kødret med muskler." (Uge 31 / 2012)

FINANSBUREAUET - 6 stjerner - "Meget imponerende syditaliensk vin med intensive sødlige kirsebær og chokolade toner i næsten Amaroneagtig stil." (29-07-2012)

Den Korte Avis - 5 stjerner (02-01-2013)

Specifikationer