La Fiole du Pape, Grande Cuvée, Châteauneuf-du-Pape

La Fiole du Pape, Grande Cuvée, Châteauneuf-du-Pape
Det specielle ved denne vin er, at den er uden årgang. Dette for at kunne tilbyde forbrugeren en vin, der er drikkeklar når den kommer på markedet
SPAR: DKK 50,00
DKK 269,75
Kontakt os evt. for at få mere information om denne vare.
Lagerstatus: På lager
Varenr: skj811009
Beskrivelse

Alle årgangene behandles separat i kælderen og så sammenstikkes vinen inden aftapning af vine, der er mellem 1 og 5 år gamle.

"La Fiole" er aftappet på en flaske kreeret i 1952, en flaske der skal symbolisere vinstokken i Rhône-dalen, for at understrege vinens høje kvalitet. "La Fiole" kommer fra de bedste jorder i Châteauneuf-du-Pape.

Châteauneuf-du-Pape (Pavens Nye Slot) ligger i den sydlige del af Rhône-dalen, 16 km nord for den gamle paveby Avignon. Châteauneuf-du-Pape ligger på et plateau af vulkansk oprindelse, hvor jordens overflade består af et kaos af håndstore sten.

I Châteauneuf-du-Pape dyrkes 13 forskellige druesorter. Père Anselme har til denne vin anvendt følgende druesorter: Grenache 80%, Syrah 7%, Mourvèdre 7% og Cinsault 6%. Grenache tilfører vinen alkohol , struktur og blødhed, Syrah giver farve og aroma, Mourvèdre bringer tanniner mens Cinsault sørger for finessen. Ved høsten udsøges kun de allerbedste druer.

Vinificationen er traditionel, og hver druesort behandels separat. Efterfølgende lagres vinene på 40 og 50 hl egetræsfade i en periode fra 1 - 5 år, inden de stikkes sammen og tappes på flaske. "La Fiole".

Châteauneuf-du-Pape, Père Anselme har en mørk rød farve med gyldne reflekser. Duften er meget stor og bærer præg af vinenes flotte modne stil. Her erlæder og dybe frugt-nuancer. Smagen er rigt sammensat med stor finesse, afsluttet af den fine, modne eftersmag.

Vinen er en perfekt ledsager til vildt, rødt kød, lam, kalv samt til stærk og lagret ost. Endvidere er denne fremragende Châteauneuf-du-Pape, La Fiole, en fantastisk ledsager til hele den danske julemiddag.

Pressen:
Dagens.dk - 5 stjerner (05-03-2013)
FINANSBUREAUET - 5 stjerner (04-03-2013)

Smag og Behag: "Sorte bær - blåbær, brombær, multebær - sammen med et umiskendeligt staldpræg, kakao og hvid peber. I munden er der meget koncentrerede, let støvede bær, chokolade og stærk lakrids og noget tobak. Vi er ude i en intens Pape-vin med fuld lakridspibe og sørøverflaske. En kraftig madvin, der kræver modspil i langtidsbraiserede gryderetter eller fuldt blus på herreværelset med tændt cigar og røverhistorie." (oktober 2014)

Dagens.dk
endte med testen højeste vurdering. En markant og fyldig vin, med udpræget Châteauneuf-du-Pape præg i både næse og mund. En stor oplevelse (men lad den endelig ilte først).
Dagens.dk
Finansbu.
En vin i en klasse for sig. Vinen er ganske særegent fremstillet uden benævnelse af årgang, idet vinen er sammenstukket af fem årgange og serveres i en flaske, som både er skæv og kunstigt "bestøvet". i en blindtest er det udelukkende indholdet, sombedømmes, og her er vinen ganske overbevisende...
Finansbu.

Specifikationer