Il Cadere Rosso Igt Puglia 2017 Årets Jagtvin 2018

Il Cadere Rosso Igt Puglia 2017 Årets Jagtvin 2018
Årets Jagtvin, Il Cadere, er en kraftfuld sag med en fin sødme, lækker chokolade og masser af intensitet, oplagt til sæsonens traditionelle vildtretter.
SPAR: DKK 30,00
DKK 69,75
Kontakt os evt. for at få mere information om denne vare.
Lagerstatus: På lager
Varenr: skj521399
Beskrivelse

Området og producenten:
Druerne til dette års jagtvin, Il Cadere, er fra Salento i Puglia, som ligger i den sydøstlige del af "hælen" på den italienske støvle. Salento-halvøen er det sydligst beliggende vindyrkingsområde i Puglia. Området er præget af Middelhavets varme og dermed stabile klima. Jordbunden er vulkansk med god dræning og er den perfekte grobund for vindruer.

Vinen:
Il Cadere er lavet på 60% Negroamaro, 25% Merlot og 15% Primitivo og bærer betegnelsen Vino Passito. Druerne høstes i starten af oktober for at opnå optimal modenhed og dermed højt sukkerindhold og passende alkoholindhold. Inden de høstes, hænger de på vinstokkene og tørrer i ca. 15 dage, en metode der kaldes "Appassimento på vinstokke". Appassimentometoden kendes også fra Amarone og Ripasso, men her ligger druerne som regel til tørre på stråmåtter. Under tørringen af druerne på vinstokkene, mister de omkring 50% af vægten. Tørringen af druerne giver de karakteristiske noter af moden frugt så som blommer og rosiner.

Druernes høstes nænsomt med hånden, hvorefter de presses og gæringen starter. Drueskindet bliver sammen med mosten i en lang periode for at trække smag og den karakteristiske mørkerøde farve ud af druerne. Herefter hviler vinen på egetræsfade i tre til fire måneder. Lagringen giver vinen behagelige noter af krydderier og vanilje.

I glasset:
Il Cadere er intens rød i glasset med et elegant lilla skær. I duften mødes man af modne, tørrede frugter som blommer og rosiner. Fadlagringen har tilført vinen noter af chokolade og krydderier. I munden opleves Il Cadere fyldig og flot afrundet, her går noterne fra duften igen og støttes op af en flot balanceret sødme fra de delvist udtørrede druer. Il Cadere er lang og vedvarende i eftersmagen med fint integrerede og diskrete tanniner.

En intens vin fyldt med kraft der er en oplagt ledsager til vildt og modne oste med masser af smag. Derudover er det også en udmærket "meditationsvin".

Specifikationer