Fri fragt over x.xxx,xx kr Kundeservice Hurtig levering over alt

Fantini, 2021 - Sangiovese, Terre di Chieti IGT (Årets vin)

Italien En virkelig flot granatrød Sangiovese med en intens og vedhængende smag. Vinen er frugtagtig med en lille fadnote. En fyldig vin med gode og bløde tanniner - afbalanceret og klar til at drikke.
Fantini, 2021 - Sangiovese, Terre di Chieti IGT (Årets vin)
lag410
PRIS DKK 79,00
Fragt: DKK 69,00 - Total inkl. fragt: DKK 148,00
Lagerstatus: På lager
Varenr: lag410

Beskrivelse

Tidligere var Fantini-vinene fra Abruzzo blot kendt som ”Farnese”, men i takt med at Farnese har udvidet deres aktiviteter med produktion af vine fra flere andre regioner i Syditalien, har man valgt ”Fantini” som brand for vinene fra Abruzzo. Dette for at give vinene herfra deres helt egen identitet, hvor Farnese nu blot er ”paraply-navnet” for hele gruppen. I Fantini-serien indgår nu også vinene fra firmaets marker på Sicilien. 

 

Farnese Vini er en forholdsvis ung virksomhed, der blev etableret i 1994 af Valentino Sciotti med det formål at fremstille vin af topkvalitet fra Abruzzo. I løbet af få år blev firmaet et af de førende i det sydlige Italien. 

 

Fantini - Årets Vinproducent 

En af de vigtigste vinguider i Italien “Annuario dei Migliori Vini Italiani” har udvalgt Fantini som ”Årets producent” i både 2016, 2017 og 2019. Vinene har igennem de seneste år fået et hav af præmier i udmærkelser.  

 

Det er kvalitetsvine til konkurrencedygtige priser, der er hemmeligheden bag den store succes og den flotte omtale. 

En virkelig flot granatrød Sangiovese med en intens og vedhængende smag. Vinen er frugtagtig med en lille fadnote. En fyldig vin med gode og bløde tanniner - afbalanceret og klar til at drikke.    

 

Sangiovese er efterhånden en sjældenhed i Abruzzo, men Farnese har i mange år haft en forkærlighed for netop Sangiovese. Vingårdens marker er beliggende i kommunerne Ortona og San Salvo ved Adriaterhavskysten i Abruzzo-regionen.  

 

Vinifikationen foregår via en nænsom afstilkning og presning, hvorefter der foretages en koldgæring i to dage efterfulgt af ”maceration” og alkoholisk gæring ved 20-22 grader i 9-11 dage. Herefter lagres vinen, og ca. 20% af vinen lagres på egefade. 

 

Resultatet er en indsmigrende Sangiovese med bløde tanniner og en god balance mellem frugtsødme og en behagelig syre.

 

Serverings-TIPS 

Serveringstemperaturen bør ikke overstige 16-18 grader. Vinen er velegnet til alle traditionelle og klassiske italienske madretter med kød eller fisk.

 

Udmærkelser 

GULDMEDALJE: ”Mondiales des Vins”, 2018 

GREAT VALUE: ”Ultimate Wine Challenge”, 2018 

Oprettet i NEWWWEB CMS - Brugervenligt og SEO optimeret Content Management System