Dom. Barons de Rothschild (Lafite) Le Dix de Los Vascos 2009

Le Dix de Los Vascos 2009
Le Dix de Los Vascos, Domaines Barons de Rothschild, fremstår med en intens rød farve, smagen er fint struktureret, afblanceret med en vedholdende, afrundet.
DKK 379,75
Kontakt os evt. for at få mere information om denne vare.
Lagerstatus: På lager
Varenr: skj.521327
Flere varer fra Dom. Barons de Rothschild (Lafite)
Beskrivelse

Området or producenten:
Los Vascos Estate dækker et areal på 500 ha, som ligger 220 km sydvest for den chilenske hovedstad, Santiago og 40 km fra Stillehavet. Ejendommen ligger i dalene Cañeten og Colchagua i Central Valley, hvor der har været vindyrkning siden midten af 18 hundrede tallet.
Dengang blev vinstokkene importeret fra Frankrig, før vinlusen (phylloxera vastatrix) hærgede Europas vinmarker.

I dag dyrkes vinen stadig på efterkommere af disse vinstokke. Da Domaines Barons de Rothschild i 1988 ønskede at udvide deres besiddelser, blev de de første franske investorer i det moderne Chile. Los Vascos Estate blev udvalgt efter nøje undersøgelse af den eksisterende beplantning med vinstokke samt jordbunds- og klimaforhold.

Vinen:
Le Dix de Los Vascos er fremstillet primært på druesorten Cabernet Sauvignon, der kommer fra parceller, hvor vinstokkene er mere end 50 år gamle. Samt på mindre dele Carménère- og Syrah-druer. Kunstvandingen af disse parceller er meget begrænset om foråret og i begyndelsen af sommeren. I forbindelse med den begrænsede tilførsel af vand, beskæres vinstokkene for at opnå det lave høstudbytte på 70 hl pr. ha, ligesom der ikke anvendes gødning.

I Chile finder høsten normalt sted i marts. Fra begyndelsen af måneden kontrolleres sukker og tanniners modenhed ved analyse og smagning. Når modningen er perfekt, høstes druerne tidligt i den kølige morgenen. Før druerne knuses, sorteres de ved en kvalitetskontrol.

Vinificationen sker under overvågning af både lokale og franske medarbejdere fra Château Lafite Rothschild. Skallerne udblødes i mosten, til den har opnået sin intense røde farve. Når gæringen efter 3 uger er forbi, udvælges den del af vinen, der skal modnes i 18 måneder på 225 liters franske egetræsfade fra Château Lafite Rothschilds bødkeri. Efter aftapningen lagres vinen 15 måneder på flasken, inden den frigives til salg.

I glasset:
Le Dix de Los Vascos, Domaines Barons de Rothschild, fremstår med en intens rød farve, smagen er fint struktureret, afblanceret med en vedholdende, afrundet lang frugtrig eftersmag, afsluttet af den elegante bouquetmed egetræets sarte strøg.
En fremragende ledsager til rødt kød, vildt, kalv, lam og ost.

Serveringstemperatur 16-18°C.

Pressen:
Årgang 2011
James Suckling - 94 point - "So subtle and refined with currants, roses and cedar. Full body, yet very elegant and attractively austere. It goes on for a minute or two. Such beauty. 85% cabernet sauvignon, 10% carmenere, and 5% syrah. 18 months in barrel mostly new oak."

Smag og Behag - 5 stjerner - "Virkelig delikat næse med solbær, toasted cedertræ, lidt stald, læder, Ragusa og træ. Noterne går fuldgyldigt igen i munden med lidt kanel og karamel i eftersmagen, og vi sidder med et indtryk af trimmet, elegant raceren Lafite Cabernet Sauvignon, udliciteret til Chile med succes. God fylde, dejlig balance mellem frugt og tanniner. Flot længde. Server til alt stegt kød - også gerne med kraftigt tilbehør." (oktober 2014)

VinAvisen - 5 stjerner - "...Vinen har en forførende, blød smag med diskret fadlagring, og den åbner sig i munden med elegance og kompleksitet. Den kan drikkes nu, men også gemmes i endnu tre-fire år." (Uge 40 / 2014)

Specifikationer