Fri fragt over x.xxx,xx kr Kundeservice Hurtig levering over alt

CREMANT DE BOURGOGNE DEMI-SEC PERLE DE VIGNE GR. RES., LOUIS BOUILLOT

Champagne/Mousserende Vinhuset Louis Bouillot blev grundlagt i 1877 i Nuits-Saint-Georges, og lige fra begyndelsen valgte man at specialisere sig i mousserende vine. Louis, den ældste søn i familien, var stærkt inspireret af Champagnedistriktet
CREMANT DE BOURGOGNE DEMI-SEC PERLE DE VIGNE GR. RES., LOUIS BOUILLOT
09120120035
PRIS DKK 189,00
Fragt: DKK 69,00 - Total inkl. fragt: DKK 258,00
Lagerstatus: På lager
Varenr: 09120120035

Beskrivelse

Perle de Vigne Demi Sec laves på Pinot Noir (60%) fra Côte d'Or, Chardonnay fra Maconnais og Aligoté og Gamay fra det sydlige Bourgogne. Gæringen på flaske varer i min. 12 måneder.

En spændende drueblanding giver den rette harmoni mellem struktur, frugt og finesse. I farven er Perle de Vigne Demi Sec flot lysgylden. Vinen har en god mousse med fine, vedvarende bobler. I duften finder man nuancer af honning, passionsfrugt og blomster. Smagen har en fin harmoni mellem sødme og friskhed, med sprøde toner af citrusfrugter. Perfekt som aperitif, til festlige lejligheder eller til en dessert. Prøv den også til asiatiske retter. Restsukker: 35 g/l.

Det var nærliggende at benytte Bourgognes klassiske druesorter Chardonnay og Pinot Noir - de samme druer, som er basis for produktion af Champagne-vine - til at producere mousserende vine i Bourgogne. Det var i hvert fald, hvad man gjorde midt i 1800-tallet i Nuit-St.-Georges og ikke mindste i Côte Chalonnaise. I en periode, hvor man oplevede besvær med at afsætte "almindelige" hvide og røde Bourgognevine, var nye varanter velkommen. I mange år oplevede man faktisk mousserende vine fra Bourgogne som "Bourgogne Mousseux" og endda "Meursault Mousseux" eller "Pommard Mousseux", før det, vi i dag kender som Crémant de Bourgogne, kom til.

Officielt fik Crémant de Bourgogne (Blanc eller Rosé) sin egen Appellation (AOC) i 1975, med krav om druesorter (Chardonnay, Pinot Noir men også Aligoté, Melon, Sacy og Gamay), produktionsarealet (Bourgogne/Beaujolais - Yonne, Côte-d'Or, Saône-et-Loire og Rhône), vinificering (Méthode Traditionelle, min. 9 måneders gæring på flaske). De fleste producenter af Crémant de Bourgogne findes stadig i dag omkring Nuit-St.-Georges i Côte de Nuits og Rully i Côte Chalonnaise. Det siger sig selv, at stilen og kvaliteten afhænger meget af producenterne, deres kunnen samt kvaliteten af de druer eller de "Vins de base', de anvender i processen. Crémant de Bourgogne findes som Brut (tør) eller Demi-Sec (halvtør).

Oprettet i NEWWWEB CMS - Brugervenligt og SEO optimeret Content Management System