Fri fragt over x.xxx,xx kr Kundeservice Hurtig levering over alt

CLINE NANCY'S VINES 2019 PINOT NOIR SONOMA COUNTY ESTATE GROWN,

USA Her finder man aromatiske toner af kirsebær, hindbær og granatæbler, men også sarte nuancer af peber og vanilje. Smagen er let og frugtrig med lækre, saftige toner af røde frugter og krydrede nuancer.
CLINE NANCY'S VINES 2019 PINOT NOIR  SONOMA COUNTY ESTATE GROWN,
05502211935
PRIS DKK 229,00
Fragt: DKK 69,00 - Total inkl. fragt: DKK 298,00
Lagerstatus: På lager
Varenr: 05502211935

Beskrivelse

Serien Nancy's Vines hos Cline Cellars er lavet til ære for Fred Clines hustru Nancy, som er en meget aktiv forkæmper for beskyttelse af miljøet på ejendommen og i området generelt. Hvad vine angår har hun især en forkærlighed for bl.a. Sparkling, Riesling, Zinfandel og Pinot Noir, som alle findes i serien i de bedste årgange... Druerne til Pinot Noir 2019 hentes i det nordlige Californien, først og fremmest i Sonoma County og Sacramento Delta, men også i Contra Costa County og Lodi. Denne sammensætning giver vinen god kompleksitet og harmoni, men også en frugtrighed og kølighed, som passer fint til Pinot Noir.

Druerne er håndplukkede og bliver derefter afstilket og skånsomt mast for at undgå for meget tannin i vinen. Mosten overføres på rustfrie ståltanke, hvor gæringen foregår spontant med druernes egne gærceller, og med daglige omrøringer. Efter en let presning bundfælder vinen og modnes i 11 måneder på medium-toasted franske fade (1-4 år gamle).

Her finder man aromatiske toner af kirsebær, hindbær og granatæbler, men også sarte nuancer af peber og vanilje. Smagen er let og frugtrig med lækre, saftige toner af røde frugter og krydrede nuancer. Den er fint afrundet i eftersmagen, med god sprødhed og charme. Server den fx til lam eller kalv, men også til en risotto med kylling. Prøv den også serveret let afkølet til grillet tunfisk.

Fred Cline grundlagde Cline Vineyards nær Oakley i 1982 og fortsatte således i sin bedstefar, Valeriano Jacuzzis, fodspor. Efter fire år fik han følgeskab af sin kældermester-bror Matt, og de to pionerer har siden arbejdet på at udvikle det, man i dag ofte kalder den amerikanske Rhônestil. I 1991 blev produktionsfaciliteterne flyttet fra Oakley til Sonoma Valley (Carneros) på en ny ejendom, der udgør et areal på 140 ha. Stedet blev specielt udvalgt pga. sit kølige klima, der giver gode betingelser for de tilplantede druer: bl.a. Syrah, Viognier, Marsanne og Roussane.

Omtanken for naturen og bæredygtighed i produktionen er noget, der prioriteres højt på ejendommen. På taget af produktionslokalerne er installeret et stort solcelleanlæg, der leverer det meste af den strøm, man bruger på stedet. Alt vand hentes fra egen boring, og den del som bruges i vinproduktionen, efterbehandles i eget rensningsanlæg. I de forskellige vinmarker er der anlagt store vandreservoirs, som samler regnvandet og forsyner de drypvandingsanlæg, der er udlagt i markerne (drypvanding betyder en vandbesparelse på ca. 90%). Cline Cellars bruger kun miljøgodkendte stoffer til bekæmpelse af sygdomme og insekter. Siden 2000 har produktionen fulgt de bæredygtige regulativer, som er defineret af The Green String Way (Green String Farm).

Området Sonoma County (døbt efter byen Sonoma) er nabo til Napa Valley mod vest. Modsat Napa, som kun består af en enkelt dal, råder Sonoma over mange dale og skråninger, som byder på mange forskellige lokale klimatiske forhold og jordbundstyper. Der kan derfor dyrkes mange druesorter i Sonoma. Tradition for at dyrke vin i Sonoma, Californiens nordligste område, går lang tilbage i historien.

Kendte vinproducenter har siden 1970'erne investeret i vinmarker og tekniske installationer i Sonoma County og har virker som lokomotiver for de andre. Nogle producenter specialiseret sig i en type vin - italiensk, Rhône, mousserende... Fra byerne Annapolis og Cloverdale mod nord til Petaluma og Sonoma mod syd finder man kendte vinområder som bl.a. Alexander Valley, Dry Creek Valley, Russian River Valley, Sonoma Coast, Sonoma Valley og Carneros.

Oprettet i NEWWWEB CMS - Brugervenligt og SEO optimeret Content Management System