Fri fragt over x.xxx,xx kr Kundeservice Hurtig levering over alt

CHATEAU BATAILLEY PAUILLAC, 5 CRU,2019, 75 cl 14,5%

Bordeaux Batailley 2019 er sammensat af 74% Cabernet Sauvignon, 25% Merlot og 1% Petit Verdot fra vinstokke, som i gennemsnittet er 47 år gamle.
CHATEAU BATAILLEY PAUILLAC, 5 CRU,2019, 75 cl 14,5%
01804011935
PRIS DKK 699,00
Fragt: DKK 69,00 - Total inkl. fragt: DKK 768,00
Lagerstatus: På lager
Varenr: 01804011935

Beskrivelse

Batailley 2019 er sammensat af 74% Cabernet Sauvignon, 25% Merlot og 1% Petit Verdot fra vinstokke, som i gennemsnittet er 47 år gamle. Vinificeringen forløber separat for hver druesort og parcel, med en lang og kølig gæring på ståltanke, en malolaktisk gæring og en modning i 18 måneder på franske egetræsfade af 225 l., hvoraf de 60% var nye for 2019.

Vinen har en dyb, rubinrød farve. Duften byder på koncentrerede og en smule krydrede, mørke toner af brombær, chokolade og cedertræ. I smagen er vinen ret moden med god kompleksitet og fylde og ret afrundet tannin. Eftersmagen er lang og kødfuld, med Batailleys sædvanlige renhed og elegance. En ret harmonisk årgang med et godt gemmepotentiale, dog vil den udvikle sig hurtigere end fx 2018.

Server den til rødt kød, retter med fuglevildt eller lam og til mange stuvede kødretter. Prøv den også til en god, moden rødskimmelost. Batailley fortjener at blive serveret i store glas!

  1. Distriktet Pauillac er en del af halvøen Médoc/Haut Médoc. I dag er det svært at forestille sig, at hele området engang var dækket af skov og mose, inden hollandske specialister drænede jorden i det 17. årh. Pauillac, som ligger umiddelbart nord for Saint-Julien og syd for Saint-Estèphe, var faktisk et af de første steder i Médoc, hvor skoven blev ryddet og de første vinstokke plantet. I dag omfatter distriktet vinmarker i selve Pauillac kommune samt udvalgte marker i kommunerne Cissac, Saint-Julien, Saint-Estèphe og Saint-Sauveur. Pauillac byder på ikke mindre end 18 Crus Classés-slotte, heraf 3 af de 4 klassificerede 1. Crus samt en hel del ret anerkendte såkaldte Cru Bourgeois-slotte. Selv kooperativet i Pauillac nyder god anseelse, og det samme gælder for mange mindre petits châteaux.

    Vinene fra Pauillac er kendte for at være kraftige, strukturerede og tanninrige (de laves hovedsageligt på druen Cabernet Sauvignon). Selv om nogle af dem allerede viser stor aroma, sprødhed og frugtrighed i deres ungdom, er det først med alderen, at de afslører deres fulde potentiale og udvikler stor elegance, harmoni og kompleksitet. De viser ofte nuancer af mørke bær (solbær), lakrids, cedertræ, tobak og vanilje. Mange betragter Pauillac som midtpunktet for Bordeaux-vine, og ca. 2/3 af vinene derfra går til eksport. Vil man have Pauillac i sin vinkælder, bør man købe dem unge, mens de ikke er for dyre. Selv små årgange kan give spændende vine, og de har ofte den fordel, at de modner lidt hurtigere!
    Château Batailley blev klassificeret 5. Cru Classé i 1855 under ejerskab af Pierre Borie familien, som boede på slottet og som i 1870 grundlagde et af de meste anerkendte vinhuse i området: Borie-Manoux. Sønnen Eugène Borie videreførte både slottet og firmaet frem til 1939 og efter 2. Verdenskrig overtog dennes søn, Marcel, Château Batailley og flyttede selve firmaet Borie-Manoux til Bordeaux hvor det i dag stadig har hovedsæde. I 1961 overdrog Marcel Borie firmaet til sin svigersøn, Emile Castéja, og det er i dag Emiles søn, Philippe Castéja og dermed 5. generation som er ved roret, allerede godt hjulpet af 6. generation. Man kan derfor rolig tale om kontinuitet og familietradition på Château Batailley!

    Slottet er med sine 57 ha. vinmarker på alle måder typisk Pauillac. Dels består jordbunden af den klassiske blanding af sand, småsten (graves) og ler, som nærmest er perfekt til vindyrkning, dels er beplantningen i vinmarkerne fordelt på 70% Cabernet Sauvignon, 25% Merlot, 3% Cabernet Franc og 2% Petit Verdot, en sammensætning som er traditionel i distriktet. Ligger man hertil det det dygtige og erfarne team af vinmagere på slottet, har man forklaringen på, hvorfor vinene fra Château Batailley i dag er så efterspurgte og værdsatte internationalt.
Oprettet i NEWWWEB CMS - Brugervenligt og SEO optimeret Content Management System