Beni di Batasiolo, Barolo DOCG.

Beni di Batasiolo, Barolo DOCG.
Kongernes vin og vinens konge - Barolo! Fremstillet på den kraftfulde Nebbiolo drue. Dette er en vin med intens kraft og dyb mørk frugt.
DKK 299,75
Antal Læg i kurv
Lagerstatus: På lager
Varenr: skj521123
Beskrivelse

Området og producenten:
Barolo ligger for foden af Alperne, i den nordvest italienske region Piemonte, syd for byen Torino, i et lille nøje afgrænset, bakket område, hvor landsbyen Barolo er centrum omgivet af landsbyerne Serralunga dAlba, Castiglione Faletto, Monteforte dAlba og La Morra. Barolo-regionen dækker et areal på 1190 ha, der ejes af mere end 1200 vinavlere. Beni di Batasiolo ejer mere end 100 ha, som gør huset til en af de største jordbesiddere i Langhe. Beni di Batasiolos vinmarker ligger 150350 meter over havets overflade og er anlagt på stejle skråninger, der vender mod sydøst og sydvest. Jorden er sammensat af kalkholdig mergel, jernholdig kalk og sand, et meget veldrænet og frugtbart voksested for druesorten Nebbiolo, som her optræder i klonerne: Michet, Lampia og Rosé. Nebbiolo stammer fra Piemonte. Druen har sandsynligvis fået sit navn efter ordet nebbia, tåge, der er et hyppigt fænomen i Piemonte, når druerne høstes i oktober/november. Fastlandsklimaet i Piemonte tempereres af luftstrømme, som kommer ind gennem Tanaro-dalen og bringer lidt køligere sommertemperaturer og efterårståge, der giver Nebbiolo-druerne en langsom modning.

Vinen:
Ved høsten plukkes de fuldmodne druer manuelt. Vinificationen er traditionel. Skallerne udblødes i mosten i 1520 dage, til den har opnået sin mørke røde farve. Gæringen finder sted ved en lav kontrolleret temperatur, der bevarer druernes ædle frugt og krydderi i den endelige vin. Når gæringen er forbi, lagres vinen i 24 måneder på små egetræsfade, inden den tappes på flaske. Flaskelagringen varer et år, før vinen frigives til salg.

I glasset:
Batasiolo, Barolo DOCG, har en dyb granatrød farve med teglfarvede reflekser. Duften har noter af mokka, mørk chokolade og brombær. Smagen er fløjlsblød, rigt sammensat med tilsvarende noter. Tanninen er høj, men balanceret af den mørke modne frugt.

Vinen er en særlig fornem ledsager til rødt kød, vildt, fuglevildt, ragout, kalv, lam og stærk ost. Det anbefales at dekantere vinen inden serveringen.

Serveringstemperatur 1820°C.

Pressen:
Årgang 2007 (bemærk anmeldelserne er givet til helflasken mens dette er en halvflaske men præcis samme vin).
VinAvisen: 5 ud af 5 stjerner (Uge 50 / 2011)
FINANSBUREAUET: 6 ud af 6 stjerner / "Testvinder" (23-11-2011)
JAMESSUCKLING.COM - 91 point
En Barolo-årgang der erblevet tildelt hele 97 point af Robert Parker

Specifikationer