Fri fragt over x.xxx,xx kr Kundeservice Hurtig levering over alt

BAROLO, TRE CIABÓT DOCG, CASCINA BALLARIN 2018 75 cl 14,5%

Italien Få steder på jorden er smukkere end Piemonte på en solskinsdag ved efterårstide. De bølgende bakker med vinmarker står i gyldne farver med de sneklædte Alper i baggrunden og blå himmel foroven.
BAROLO, TRE CIABÓT DOCG, CASCINA BALLARIN 2018 75 cl 14,5%
06018211835
PRIS DKK 349,00
Fragt: DKK 69,00 - Total inkl. fragt: DKK 418,00
Lagerstatus: På lager
Varenr: 06018211835

Beskrivelse

Cascina Ballarin er et ægte familieforetagende, hvor nu 3 generationer af familien Viberti (den fjerde er også på plads) har efterfulgt hinanden siden etableringen i 1928. Som det ofte er sædvane ude på landet i Piemonte, giver man hinanden øge-/ kælenavne og Giovanni Viberti, som startede vingården, blev kaldt 'ballarin', da han altid var klar til en dans ved de mange fester i området. Hans gård blev derfor døbt 'Cascina Ballarin' ('Danserens vingård'), og det er således også ham, der er inspirationen bag det dansende par, der er aftegnet på etiketterne.

I dag er det brødrene Giorgio og Giovanni (den yngre...) Viberti der driver vingården og de ca. 7,5 ha. vinmarker, men alle medlemmer i familien deltager i det daglige arbejde på ejendommen i La Morra. Nogle af deres parceller hører til blandt de absolut bedste i området - eksempelvis besiddelserne i Bussia, Bricco Rocca og Giuli, der nærmest har status som 'Grand Cru'-marker. Tilmed er vinstokkene på nogle af disse parceller over 50 år gamle, så grundlaget for at producere topkvalitet bliver ikke meget bedre.

  1. Få steder på jorden er smukkere end Piemonte på en solskinsdag ved efterårstide. De bølgende bakker med vinmarker står i gyldne farver med de sneklædte Alper i baggrunden og blå himmel foroven. Det ligner ren magi. Det, der præger efteråret i Piemonte, er nu ellers tågedis, der opstår, når den kolde bjergluft fra Alperne mødes med den lune luft fra lavlandet.

    DOCG-distriktet, hvor man producerer Barolo, har taget sit navn efter landsbyen Barolo, ca. 15 km. syd for byen Alba. Her finder man nogle af Piemontes mest berømte vinmarker og vinproducenter omkring byerne La Morra, Barolo, Monforte d'Alba, Castiglione Falletto og Serralunga d'Alba. Det bakkede distrikt med utallige slotsruiner på toppen af bjergene er en fryd for turisterne! En streng lovgivning omkring regulering af udbytte og fadlagring har betydet en stor kvalitetsforbedring. Her finder man vine med granatrød farve og nuancer af blommer, tjære og engelsk lakrids. Et godt indhold af tannin sikrer dem som regel et langt liv.
Oprettet i NEWWWEB CMS - Brugervenligt og SEO optimeret Content Management System