Fri fragt over x.xxx,xx kr Kundeservice Hurtig levering over alt

Andert Josef, Trockenbeerenauslese Chardonnay 37,50 cl

Søde vine Enorm mørk i glasset med nærmest ravfarvet kant. Smuk duft med blomster og syltede citronskaller.
Andert Josef, Trockenbeerenauslese Chardonnay 37,50 cl
skj.611150
PRIS DKK 179,75
Fragt: DKK 60,00 - Total inkl. fragt: DKK 239,75
Lagerstatus: På lager
Varenr: skj.611150

Beskrivelse

Sødme og frugt går her op i en højere balance.

Området og producenten:
Josef Andert er beliggende i det østlige Østrig i området Neusidlersee. See betyder sø på tysk og netop nærheden til denne store sø spiller en markant rolle i dette område. Dels holder de store vandmængder på varmen, så vækstsæsonen forlænges og der dermed er mulighed for at arbejde med kraftfulde rødvinsdruer. Dels skaber den et ideelt klima for at udvikle botrytis på visse druer og dermed fremstille ædelsøde vine i absolut bedste kvalitet. Josef Andert er en meget talentfuld vinmager der ønsker at fremstille gode vine med markant druekarakter og renhed i smagen.

Næsten alle Østrigs vindistrikter ligger i den østlige del af landet og grænser op til Tjekkiet, Slovakiet, Ungarn og Slovenien. Vindistriktet Neusiedler See ligger østligst i Burgenland, hvor det dækker et areal på 11.000 ha mellem den ungarske grænse og Neusiedler Søen. Området ligger på en slette med mange vandhuller og småsøer, der sammen med Neusiedler Søen påvirker mesoklimaet. Den lavvandede sø er omgivet af sandet og leret marskland. Søen er på de dybeste steder ikke mere end 2 m, derfor opvarmes den i løbet af sommeren til 30oC og luftfugtigheden er høj.

Vinen:
I Østrig skal mostvægten mindst udgøre 150 grader Öchsle til fremstillingen af Trockenbeeren-auslese, men tallet ligger normalt højere. Trockenbeerenauslese er fremstillet på druesorten Chardonnay, som i det franske Bourgogne-distrikt lægger ryg til alle de store, tørre hvidvine.

Chardonnay-druerne er høstet med et sukkerindhold på 180 grader Öchsle. Vinificationen finder sted på rustfri ståltanke. Når gæringen er forbi, lagres vinen i 22 måneder på 225 liters egetræsfade, inden den tappes på flaske.

I glasset:
Enorm mørk i glasset med nærmest ravfarvet kant. Smuk duft med blomster og syltede citronskaller. Smagen er fløjlsblød med cremet struktur og lang insisterende frugtkarakter. Her er noter af eksotiske frugter og en anelse krydret strejf.

Vinen er en god ledsager til foie gras, desserter, tærter, frugt og blåskimmelost.

Restsukker: 210 g/l

Serveringstemperatur 10ºC.

Pressen:
Årgang 2012
Vinbladet - 90 point - "Frisk, delikat og kultiveret duft med rank kølig struktur og diskret, men vellykket Botrytis. Nydelig renhed og generelt meget præcist lavet. Fed, frisk og ungdommelig smag. Elegant og charmerende..." (dec.-feb. nr. 2014/2015)

Årgang 2009
FINANSBUREAUET - 6 stjerner - "Super flot Trockenbeeren-auslese med stor fylde, ædel sødme med noter af rosiner og nødder og lang let røgfyldt eftersmag." (29-07-2013)

Årgang 1998
Vinmagasinet - 6 vinglas / "TESTVINDER" - "Meget flot gylden farve. Balancen i duften er rigtig lækker af moden frugt og mineralske undertoner. Speciel duft, men meget tiltalende minder lidt om bourgogne! Suveræn balance, og samtidig er sukkeret flot integreret i vinen. Masser af flot frugt, rosiner og en anelse mandarin. Rigtig, rigtig flot vin."

Oprettet i NEWWWEB CMS - Brugervenligt og SEO optimeret Content Management System